App laten maken

Wilt u een app laten maken en weet u niet hoe dit aan te pakken? Galieo Academy kan u helpen om uw eigen app te ontwikkelen!

Apps zijn bijna niet meer weg te denken uit onze dagelijkse routine. We hebben tegenwoordig overal een app voor: om een spelletje te spelen, het dagelijks leven net iets makkelijker te maken door planners, routebeschrijvingen of voor zakelijke toepassingen. Veel mensen en bedrijven haken hierop in en laten een app ontwikkelen.

Het eerste waarover u moet nadenken bij het maken van een app,  is het doel van de app. Er kunnen verschillende doelen zijn voor uw app, zoals moet het een app zijn voor entertainment of juist een zakelijke app? Zal het door een grote groep mensen worden gebruikt of juist een kleine groep?

Ten tweede dient u na te denken over wat voor applicatie het moet worden. Er zijn drie verschillende soorten apps: Native, Web en Hybride. Bij Galileo Academy kan u ervoor kiezen een web app of een native app te laten maken. Hieronder zijn deze vormen van apps uitgebreid uitgelegd, zo kunt u kijken wat het beste bij uw wensen past.

Ten derde dient u na te denken over het design van de app. Denk hierbij aan de gebruiksvriendelijkheid van de app en hoe de app eruit dient te zien. Het is belangrijk dat gebruikers snel en makkelijk kunnen navigeren, zo krijgen ze een fijne ervaring met de app en blijven ze deze langer gebruiken.

Als laatste kunt u contact opnemen met ons om uw idee te bespreken en de app ook echt werkelijkheid te maken!

Smartphone

Web app

Een web app wordt ook wel webapplicatie genoemd. Het is een online software oplossing die via een webbrowser gebruikt kan worden. Door een webserver kan de eindgebruiker de web app via een URL of domeinnaam gebruiken. Als wij een web app voor u maken wordt de app helemaal responsive gemaakt, dit betekent dat de app goed te gebruiken is op allerlei verschillende apparaten zoals mobiel, tablets en desktop.

Wat is het verschil tussen een website en een web app ?

Het verschil tussen een website en een web app is vaag, er zijn een aantal punten waar een verschil te zien is. Het belangrijkste verschil tussen een website en een webapplicatie is: informeren versus interactie. Bij een website is het belangrijkste doel om informatie over te brengen en bij web apps is dat interactie. Uw favoriete nieuws site of blog zijn vormen van een website, met artikelen en teksten is het doel om te informeren en te inspireren. Op een normale website is er weinig tot geen interactie tussen de bezoeker en de website. Soms is er een zoekfunctie of contactformulier aanwezig die ingevuld kan worden, maar meer interactie dan dat is niet gebruikelijk op een website. Als bezoeker van een website kunt u geen content aanpassen en dit betekent dat een website vrij statisch is.

Een web app is veel dynamischer: als gebruiker kunt u zelf content aanpassen of toevoegen. Een webapplicatie kan worden bediend door de gebruiker zelf en de gebruiker heeft meer invloed op de content. Vaak wordt een web app gekoppeld aan een database en kan de gebruiker ook zelf data inzien. Een ander verschil is dat er bij een web apps meestal (hoeft niet altijd) inloggegevens nodig zijn om het te gebruiken. Voorbeelden van webapplicaties zijn Office 365 of Linkedin.

Voordelen van een web app:

 • Altijd en overal beschikbaar
 • Eenvoudige installatie
 • Updates zijn makkelijk
 • Het werkt prima op verschillende apparaten

Nadelen van een web app:

 • Het heeft internet nodig om te werken.
 • De app moet op verschillende browsers goed kunnen werken.

Native app

Een native app is een mobiele applicatie. Deze apps zijn te downloaden op smartphones via Google Play of de App Store.  Een native app moet ontwikkeld worden voor elk platform. Hiermee wordt bedoeld, dat voor elk besturingssysteem een andere app moet worden ontwikkeld. De twee belangrijkste besturingssystemen waarvoor apps worden ontwikkeld, zijn Android van Google en iOS van Apple. Voor een Native app wordt in de regel twee verschillende versies gemaakt, een versie voor Android en een versie voor iOS.

Voordelen van een native app:

 • Hoge snelheid van de app
 • Gebruiksvriendelijk
 • Groot bereik
 • De app kan doorontwikkeld worden
 • Werkt goed op de besturingssystemen van Andoid en iOS
 • U wordt volledig eigenaar van de app

Nadelen van een native app:

 • Zowel Apple alsook Google vragen hoge bedragen om Apps beschikbaar te maken via hun app stores. Dit kan wel tot 30% van de prijs van een app bedragen.
Simone luurs tic

Al zo’n twee jaar werk ik samen met het team van Galileo, in/voor verschillende projecten en ik ben altijd erg tevreden over het resultaat. Iedereen bij Galileo heeft zijn eigen kwaliteiten en ontwikkeld zich in wat hij of zij graag wil leren, dat vind ik het allermooiste aan de academie. Hasco Ulijn bijvoorbeeld, is als Junior app developer verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de That Is Clear (TIC) applicatie. Het team heeft ook onze website thatisclear.nl gemaakt. Het is een groot succes. Ik ben dankbaar voor steeds een succesvolle samenwerking.

– Simone Luurs

Onze werkwijze
Inventarisatie

Met behulp van een vragenlijst gaan wij u en uw bedrijf beter leren kennen en brengen uw wensen in kaart.

Design

Nadat alle wensen zijn besproken gaan wij aan de slag om een design naar uw wens te maken. Het design en uw wensen worden tijdens het designproces regelmatig met u besproken, zodat er een ontwerp wordt opgeleverd die voldoet aan uw wensen en eisen.

App werkwijze 3

Als het design is goedgekeurd gaan wij aan de slag om de app te bouwen in een ontwikkelomgeving. Ook hier zullen wij het ontwikkelproces regelmatig met u bespreken.

Testen

Wij testen altijd de app grondig voordat we het afleveren.

App werkwijze 5

Als de app is getest en alles naar wens is, dan kan de app live gezet worden en gevonden worden door iedereen in de verschillende appstores.

Hoeveel kost een app laten maken?

Wat kost het om een app laten maken? Dit is een veelgestelde vraag, waar niet direct een antwoord op te geven is. De kosten hangen met name af van uw wensen en behoeften en de tijd die wij moeten besteden om uw app te realiseren: wordt het een grote app of juist niet? Dient de app in verschillende talen te worden gemaakt? Levert u de content – foto’s en teksten- aan of wilt u dat wij dit voor u doen?

U kunt altijd contact opnemen met vragen of voor een vrijblijvende prijsindicatie en natuurlijk ontvangt u altijd vooraf een offerte op basis van uw requirements voordat wij aan de slag gaan voor u.

Price tag eurogeel

Bereken wat uw app gaat kosten

Deze vragenlijst kunt u invullen en hiermee kunnen wij zien wat uw app idee is en wat dat ongeveer gaat kosten voor u. Wij nemen contact met u op met een prijsindicatie.

Er zijn meerdere antwoorden mogelijk.

Bereken wat uw app gaat kosten

Deze vragenlijst kunt u invullen en hiermee kunnen wij zien wat uw app idee is en wat dat ongeveer gaat kosten voor u. Wij nemen contact met u op met een prijsindicatie.

Er zijn meerdere antwoorden mogelijk.