Huisstijl ontwerpen

Aan de huisstijl herken je het bedrijf. De huisstijl omvat de eerste indruk die een klant krijgt van uw bedrijf. Of u nu een lokaal werkzaam bedrijf bent of wereldwijd activiteiten heeft het is van groot belang om een duidelijke, herkenbare en betrouwbare huisstijl te hebben die aansluit bij uw bedrijf.

Uw huisstijl is niet alleen het logo die overal in terugkomt, het is veel meer dan dat. Bij een basis huisstijl ontwerp worden de volgende dingen vastgesteld: het logo, de lettertypes en kleuren. U kunt deze basis huisstijl gebruiken voor onder andere visitekaartjes, enveloppen, uw website en nog veel meer. Het team van Galileo Academy kan niet wachten om te helpen met het maken van uw huisstijl!

Website maken

Wat is een huisstijl?

De huisstijl wordt ook wel de corporate identity of brand identity genoemd. De huisstijl bevat alle uitingen van het bedrijf. Hieronder valt:

  • Het logo

Het logo is een belangrijk onderdeel van de huisstijl. Dit wordt ingezet voor herkenbaarheid van het bedrijf. 

  • Slogans

Andere benamingen kunnen zijn: Pay-off, Tagline of Strapline. Dit wordt ook gebruikt voor naamsbekendheid net zoals een logo. Vaak is dit een boodschap dat aansluit bij wat het bedrijf voor staat of wat het wil uitstralen, zoals “Galileo Academy: “We make IT work”.

  • Lettertypen

Bij het maken van een huisstijl horen ook lettertypen, meestal wordt er 1 of 2 lettertypen gekozen voor de huisstijl.

  • Kleuren

Bij kleur wordt erover nagedacht wat het bedrijf wil uitstralen en wat voor gevoel het moet geven aan mensen. In onze huisstijl hebben we er bijvoorbeeld voor gekozen dat onze website ook prettig te lezen moet zijn voor onze collega’s met een beperking in het autistisch spectrum.

  • Taalgebruik

De Tone of Voice is het gewenste taalgebruik van het bedrijf en wordt gebruikt voor de communicatie naar de doelgroep.

  • Stijlelementen

Hieronder vallen o.a. visitekaartjes, enveloppen, facturen, brieven en alle andere on- en offline uitingen waarin uw huisstijl kan worden verwerkt.

 

De huisstijl kan natuurlijk ook heel goed gebruikt worden op uw website, zodat u online ook goed te herkennen bent. De ene huisstijl is uitgebreider en heeft meer regels dan de ander. Dit heeft vaak te maken met de grootte en volwassenheid van de onderneming en wat het bedrijf wil uitstralen. Het is belangrijk deze regels af te spreken en op te schrijven zodat iedereen in uw bedrijf zich aan één stijl kan houden. Zo wordt het duidelijk voor (potentiële) klanten en bezoekers dat het gaat om uw bedrijf!

Steven de rijk

Galileo Academy heeft ons geholpen met het opzetten van de website: www.derijkzuivel.nl en het ontwerp van het logo en de huisstijl. Ik ben ontzettend trots op het resultaat, een website die naast een praktische invulling zoals het bestelformulier ook een echte beleving is van onze boerderij en zuivelwinkel.

Sandra Oskarsson, Robin Bassie, Rami Zaki, Linde Boerop en Michael Cheung bedankt voor jullie inzet!

– Steven de Rijk

Huisstijlhandboek

Een huisstijlhandboek is nodig om verwarring en fouten te voorkomen. Er gaan onduidelijkheden ontstaan als het niet goed is opgeschreven en dat wordt voorkomen door een goede huisstijlhandboek.

In een huisstijlhandboek staan alle regels en toepassingen van de huisstijl die worden gevolgd door het bedrijf. De punten die bij de huisstijl horen kunt u lezen bij “Wat is een huisstijl”? Als deze punten zijn geïnventariseerd en zijn vastgelegd, dan is het voor alle partijen duidelijk wat de regels zijn bij het gebruik van de huisstijl. Niet alleen interne medewerkers hebben baat bij een huisstijlhandboek, ook voor externe partijen, zoals drukwerkleveranciers en website-ontwikkelaars is een handboek van belang om efficiënt uw huisstijl toe te kunnen passen op een website of drukwerk. 

Open book geel

Onze werkwijze

Inventarisatie

Met behulp van een vragenlijst gaan wij u en uw bedrijf beter leren kennen en brengen uw wensen in kaart.

Design

Nadat alle wensen zijn besproken gaan wij aan de slag om een mooi design voor u te maken. Is er al een design waarmee u tevreden bent? Geen probleem, dan werken we daarmee!

Werkwijze huisstijl 3

Als het design is goedgekeurd gaan wij aan de slag om het handboek te maken.

Werkwijze huisstijl 4 checken

Wij checken altijd goed voordat we een product afleveren.

Er wordt een website ontwikkeld op de computer door een werknemer van galileo academy
Waarom is een huisstijl belangrijk?

Een huisstijl is belangrijk voor herkenning van het merk, uw onderneming. Mensen zien dagelijks honderden merken en bedrijven voorbij komen. Het kan voor verwarring zorgen als de huisstijl niet goed in elkaar zit waardoor het bedrijf erachter niet duidelijk wordt herkend.

Om een merk te kunnen herkennen en onthouden is een sterke huisstijl die goed wordt aangehouden essentieel.

Onbewust let men op details en als de details niet hetzelfde zijn wordt herkenning moeilijker. Uit onderzoek blijkt dat een klein kleurverschil (bijvoorbeeld in de visitekaartjes) al effect kan hebben op de herkenning van een merk. Het is niet alleen belangrijk voor herkenning het staat ook professioneler als je consistent bent met je huisstijl. De zichtbaarheid van een herkenbare en uniforme huisstijl helpt met naamsbekendheid en imago.

Wilt u een WordPress website laten maken?

Kan uw website wel een update gebruiken of wilt u een hele nieuwe website laten bouwen? Wij kunnen u hierbij helpen en doen dit ook graag!

Wat kost een huisstijl laten maken?

Dit is een veel gestelde vraag en helaas kunnen wij hier niet direct een antwoord op geven. Dit komt omdat elke huisstijl anders is en wij de huisstijl maken naar uw wensen en wat u nodig heeft.

U kunt altijd contact opnemen met vragen of voor een prijsindicatie.

Price tag eurogeel