Webshop laten maken

Wilt u een webshop laten maken? Galileo Academy kan u daarmee helpen!

Wij kunnen voor u een mooie, professionele webshop maken die helemaal naar uw eigen wens is. Het maakt niet uit of u een groot of klein bedrijf bent. Wij leveren een webshop die gebruiksvriendelijk is, die responsive is voor elk apparaat en makkelijk is om zelf te onderhouden. De webshop wordt gemaakt in het meest gebruikte CMS ter wereld: WordPress. 

Ecommerce icon

Een WordPress webshop

De webshops die wij maken worden gebouwd in WordPress, maar wat is WordPress? WordPress is een Content Management Systeem (CMS) en je kan hiermee een website, webshop of blog mee maken en beheren. WordPress is voor iedereen redelijk makkelijk te gebruiken ook als je niet veel technische kennis hebt. Daardoor is WordPress enorm populair en blijft het gebruik groeien. Meer dan 80% van de websites is gemaakt met WordPress.

Wij maken een volledig werkende webshop met alle functies die bij een webshop horen. Verschillende betaalmogelijkheden, productbeheer, leveren aan andere landen en nog veel meer. Het maakt niet uit of uw webshop 5 producten heeft of 10.000, het kan allemaal. Als de webshop live staat is het makkelijk om zelf de webshop te beheren, producten toe te voegen of aanpassingen te maken.

Wilt u een WordPress website laten maken?

Kan uw website wel een update gebruiken of wilt u een hele nieuwe website laten bouwen? Wij kunnen u hierbij helpen en doen dit ook graag!

Een computerscherm dat in gebruik is

Wat is WooCommerce?

In een heel korte zin uitgelegd: WooCommerce is een webwinkel plugin voor WordPress. Dus de website wordt gemaakt met WordPress en de webwinkel die op de website komt wordt gemaakt met WooCommerce. Door deze plugin te gebruiken wordt het maken van een webshop veel makkelijker en is het goed te onderhouden. Het is de meest gebruikte WordPress plugin voor webshops op het moment.

Wat kan je met WooCommerce?

De mogelijkheden van WooCommerce zijn heel groot. Niet alleen op technisch gebied zijn er veel mogelijkheden maar ook als het gaat om bijvoorbeeld één (web)winkel, een keten van (web)winkels of zelfs een winkelcentrum vol verschillende winkels,  de inrichting, het uiterlijk van de webshop(s) is helemaal aan te passen naar uw eigen wensen. Met WooCommerce is het mogelijk om een goed functionerende en professionele webshop te starten. Het is flexibel en voor de eigenaar van de webshop ook nog eens makkelijk te gebruiken.

De mogelijkheden van Woocommerce zijn te veel om allemaal hier neer te zetten maar we hebben een aantal belangrijke functies in een rijtje gezet: 

  • Makkelijk zelf producten toevoegen en verwijderen.
  • Variabele producten toevoegen zoals verschillende maten, kleuren, etc.
  • Verschillende betaal mogelijkheden zoals: Ideal, Paypal, creditcard en nog meer!
  • Automatisch een factuur maken bij elke bestelling.
  • Korting of acties toevoegen aan producten is makkelijk.
Wat kost een webshop laten maken?

Dit is een veel gestelde vraag en helaas kunnen wij hier niet direct een antwoord op geven. Dit komt omdat elke webshop anders is en wij de webshop maken naar uw wensen. Wordt het een webshop met 5 producten of met 10.000? Moet de webshop in verschillende talen worden gemaakt? Veel of weinig pagina’s? Zo is geen enkele webshop hetzelfde.

U kunt altijd contact opnemen met vragen of voor een prijsindicatie.

Price tag eurogeel
Onze werkwijze
Inventarisatie

Met behulp van een vragenlijst gaan wij u en uw bedrijf beter leren kennen en brengen uw wensen in kaart.

Design

Nadat alle wensen zijn besproken gaan wij aan de slag om een mooi design voor u te maken. Is er al een design waarmee u tevreden bent? Geen probleem, dan werken we daarmee!

Webshop werkwijze 3

Als het design is goedgekeurd gaan wij aan de slag om de webshop te bouwen in een ontwikkelomgeving. Hier kunt u zelf ook het process bijhouden.

Testen

Wij testen altijd de webshop grondig voordat we het afleveren.

Webshop werkwijze 5
Als de webshop is getest en alles naar wens is kan de webshop live gezet worden en gevonden worden door iedereen. Om de zoekbaarheid eventueel nog verder te optimaliseren, kunt u er vervolgens voor kiezen om periodiek de vindbaarheid van de website te laten optimaliseren door SEO-optimalisatie.
Hosting en beheer

Galileo Academy kan ook de hosting en het beheer van uw website regelen of overnemen.

Een goed vindbare webshop

Een webshop die goed te vinden is op het internet levert meer klanten op. Maar hoe maak ik mijn webshop vindbaar? Het antwoord op deze vraag is “SEO”. SEO staat voor Search Engine Optimalisation of in het Nederlands Zoekmachine optimalisatie genoemd.

Wat is SEO ?

De webshop zo optimaliseren door verschillende SEO technieken dat de website snel naar boven komt in zoekmachines als bijvoorbeeld Google of Bing. Door deze SEO optimalisatie krijgt uw webshop meer organisch zoekverkeer en dit betekent meer potentiële klanten.

Of deze optimalisaties goed werken kunt u volgen met Google Analytics, dat wij helemaal voor u kunnen inrichten. SEO is niet een eenmalige actie, maar dient periodiek te worden geanalyseerd te worden en vervolgens aangepast om te zorgen dat uw webwinkel vindbaar blijft.

Loupe geel
Google Analytics

Dit is een service die wij aanbieden bij Galileo Academy, maar wat is Google Analytics? Google Analytics is een dienst van Google die meet wat er op uw site gebeurt. Het meet bijvoorbeeld hoeveel mensen uw website bezoeken, waar die mensen vandaan komen, welke pagina’s ze bezoeken en nog veel meer. Dit wordt voor u in overzichtelijke rapportages gezet. Zo krijgt u een goed beeld van uw website en hoe die wordt bezocht. Waar er eventueel ruimte is voor verbetering en welke bezoekers het meeste opleveren zijn makkelijk te zien met Google Analytics.

Dit kan heel handig zijn voor een webshop, door de mogelijkheden en informatie die Google Analytics geeft kunt u uw webshop zo optimaliseren dat het aantal bezoekers en daardoor waarschijnlijk de om- en afzet van uw bedrijf steeds groter groeit!